Промоција књиге "Творци ваздухопловства Краљевине Југославије"

У четвртак 29.03.2018. године у 12 сати одржаће се у просторијама клуба Ваздухопловног Савеза Србије. Београд, Узун Миркова  4/1 промоција књиге Чедомир Ј. Јанић, Огњан М. Петровић; Творци ваздухопловства Краљевине Југославије. Позивате се да присуствујете овом догађају.

73 године од бомбардовања Београда

У недељу 6. априла 2014. године обележене су 73 године од како је 6. априла 1941. фашистичка Немачка бомбардовала Београд главни град Краљевине Југославије и тиме отпочела рат на овом подручју. Тим поводом испред споменика пилотима палим у одбрани Београда на земунском кеју су се искупили поштоваоци да одају пошту палим пилотима. Да подсетимо, да се не заборави у одбрани београда погинули су следећи пилоти: Милош Жунић, Михо Клавора, Јован Капешић, Бранислав Тодоровић, Душан Борчић, Карло Штребенк, Милутин Петров, Миливоје Бошковић, Владимир Горуп, Добрица Новаковић и Живица Митровић.

Венце на споменик су положили представници државе Србије, војске, друштвено политичких организације, друштава  и удружења и општине Земун. Међу онима који су положили венце на споменик палим пилотима били су и представници Ваздухопловног савеза Србије, Аероклуба "Наша Крила" и Удружења за неговање ваздухопловних традиција Србије.