На Новом Гробљу у Београду је 20. марта, као и сваке године, одржан помен Михајлу Петровићу, првом пилоту Србије. После опела које је обавио православни свештеник, положени су венци и цвеће на његов гроб. 

Златомир Грујић, пуковник у пензији, одржао је кратак говор осврнувши се на кратак живот Михајла Петровића и његов трагичан крај. На крају говора је позвао све присутне да 21. марта присуствују у Команди ратног ваздухопловства у Земуну отварању изложбе која је посвећена Михајлу Петровићу.

Помену су присуствовали представници Команде ратног ваздухопловства Србије, чланови Удружења пензионисаних војних пилота и падобранаца Србије, представници Завичајног Удружења '' Михајло Петровић '' из Влакче и представници Удружења за неговање ваздухопловних традиција Србије. Од стране нашег удружења присуствовали су и положили венац Душан Бошковић и Слободан Штава.

Драгољуб Швабић из Завичајног удружења из Влакче је обавестио присутне да га је на месту секретара овог удружења заменио Александар Јовановић, члан овог удружења.

У Команди ратног ваздухопловаства у Земуну је 21.03.2018. одржана пригодна академија посвећена пилоти М. Петровићу првој жртви ваздухопловства у нас. После академије посетиоци су имали прилику да у галерији Икар погледају изложбу "Смрт девет авијатичара Лазаревац, 7. април 1941." аутора проф. др. Милорада Ђоковића.