Овај лет, 26. октобар 2013. године, званични је почетак рада нове српске авио-компаније, са амбицијама да постане лидер у авио саобраћају, у региону. Званично је с тиме отворена редовна линија Београд - Абу Даби. На томе првом лету, путовала је српска делегација на високом нивоу, коју је предводио први заменик Председника владе Александар Вучић.

Следи, да ће Ер Србија успоставити нове линије са матичног аеродрома Никола Тесла у Београду, поред у Абу Даби, у Бања Луку, Букурешт, Љубљану и Праг, што ће бити реализовано до краја године. Овим новим линијама, као што је наведено, допуниће се 29 дестинација које су већ постојале у летњем реду летења за 2013. годину.

Ер Србија такође планира да отвори још седам нових авио - линија, у периоду између јануара и априла, а до јуна 2014. године, учесталост и капацитет летова ће се удвостручити, са дестинацијама у 43 земље, са 73.000 места за путнике.

Први авион, уведен у оперативну употребу авио-компаније Ер Србија, добио је име - Новак Ђоковић, по првом тенисеру и спортисти света.