Десети међународни аерокосмички салон МАКС, у месту Жуковски у Подмосковљу (Москва), на којем учествује 800 компанија из 40 држава отворен је 16. августа 2011. године. Посетиоци салона имају прилику да виде више од 200 цивилних и војних летелица, међу којима су нови Боинг 787 дримлајнер, Ербас А380, као и најновији руско-украјински путнички авион Ан-158.

Главна атракција салона свакако је руски ловац пете генерације Сухој Т-50 који ће учествовати и у летачком програму. Овај авион је смањене уочљивости (стелт технологије). Развијен је и произведен у сарадњи Русије, Индије и Бразила, први пут је полетео у јануару 2010. године. Увођење ловца Сухој Т-50 у оперативну употребу руског ратног ваздухопловства, планирано је после 2015. године, као замена за садашње ловце МиГ-29 и Су-27.

Салон ће бити у оквиру аеромитинга обогаћен са атрактивним летачким програмом, најављени су наступи три руске и једна летонска акробатске пилотске групе, као и прелети старих авиона из времена Другог светског рата. Поздравну честитку учесницима и посетиоцима МАКС-а, јутрос је упутио руски председник Дмитриј Медведев који је оценио да: “ Програм манифестације промовише размену најбољих пракси, међународну сарадњу и пласман домаћих високих технологија на страна тржишта. ” Према проценама организатора ове изложбе, обим закључених уговора о сарадњи, могли да буду склопљени на салону у износу до 10 милијарди америчких долара.